luni, 16 ianuarie 2017

The child has been washed away



Care e importanța ritualului și a inițierii în toată căutarea noastră interioară?
Adesea, m-am întrebat: Ce definește femeia? Care e diferența dintre femeie și fetiță? Când/ cum devii femeie și la ce te ajută să faci diferențierea asta?
Și în toată explorarea mentală cu privire la asta, am realizat că multe din valorile feminine se pierd pe măsură ce noi nu mai interacționăm una cu alta. Competiția dintre femei este hrănită de consumerismul relațional barbat-femeie, perfecționismul și frustrările implicite cu privire la indicii corporali și aparență, așa-zisa împlinire profesională, lupta pentru atenția bărbaților, preconcepții precum ''Homo homini lupus est''(până și feministele uită să împletească codițe), frici ș.a.m.d.
Apariția menstrei, un curs educativ legat de sexualitate sau începerea vieții sexuale nu reprezintă în mod cert trecerea pragului de la fetiță la femeie.
Pe toate continentele în care s-au dezvoltat civilizații s-au practicat ritualuri de inițiere (secrete sau nu) ale fetelor, s-au creat cercuri apropiate între femeile dintr-o comunitate, s-a investit timp pentru dezvoltarea relaților dintre femeile în vârstă și fetițe, deprinderea valorilor specifice culturii respective, activități desfășurate împreună etc.
Cred cu tărie că dacă femeile s-ar apropia unele de altele cu încredere, rata de divorț ar scădea, comportamentul bădăran al anumitor ''bărbați'' (și uneori am impresia că îi înțeleg, nu ai chef mereu să îți auzi iubita vorbindu-ți despre cupa menstruală sau secreții dubioase de parcă ai fi cea mai intimă prietenă a ei) afecțiuni închipuite sau nu -->consumul de medicamente, parentingul de rahat, depresia, sinuciderile, operațile estetice, până și vânzările de cosmetice, pentru că ai putea să te uiți în ochii femeilor din jurul tău cu sufletul deschis și ai vedea mai mult decât frumusețe fizică! Ai vedea un om, iar asta ar trezi un zâmbet pe fața ta, ce altceva ai vrea să porți zi de zi decât un zâmbet cald pe față?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu